Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες των ημιπολύτιμων λίθων - Μαργαριτάρι

Επιτέλους, κατάφερα να εξοικονομήσω λίγο χρόνο για να σας πω δυο λόγια σχετικά με τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Φαντάζομαι πως όλοι έχετε ακούσει για τις ιδιότητες που έχουν.

 
Λένε πως υπάρχουν τα κατάλληλα πετράδια για κάθε περίπτωση. Τι επιθυμεί ο καθένας μας; επαγγελματική άνοδο, ευτυχία, υγεία ή μεγάλους και ατίθασους έρωτες; Αυτά και άλλα πολλά φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν σε όποιον τα φοράει είτε ως κόσμημα είτε ως φυλακτό. Και αυτό διότι έκτος από ομορφιά και λάμψη, ακτινοβολούν μια άγνωστη, αλλά πανίσχυρη θετική ενέργεια. Κάθε πετράδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, που αρμόζει σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Ας ψάξουμε και εμείς το δικό μας τυχερό πετράδι για να νιώσουμε τις μαγικές του ιδιότητες. Από αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάζω κάθε εβδομάδα μια νέα ημιπολύτιμη πέτρα με τα χαρακτηριστικά και τις ξεχωριστές ιδιότητες τους.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από το μαργαριτάρι.


Από αυτό το πολύτιμο στοιχείο πιθανότατα έχει προέλθει και ο όρος Μπαρόκ που αφορά στο καλλιτεχνικό ύφος της περιόδου μετά την Αναγέννηση (1600 – 1750 μ.Χ). Σημαίνει στα πορτογαλικά, ακανόνιστο μαργαριτάρι και ως επίθετο δηλώνει γενικά την έννοια του ασυνήθιστου ή παράδοξου. Οντως έχει σχήμα ακανόνιστο και όσο πιο λείο και στρόγγυλο είναι, τόσο ανεβαίνει και η αξία του.

Το χρώμα του ειναι λευκό σε διάφορες αποχρώσεις. Ωστόσο το συναντάμε και σε άλλα χρώματα, όπως σε ροζ, μπλε ανοιχτό, χρυσαφί χρώμα,ασημί, πράσινο, αλλά και σε ιριδίζων μάυρο.
Λέγεται ότι το σημείο στο οποίο αν το φορέσουμε θα επιδράσει περισσότρο είναι ο λαιμός. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες καταπολεμούν ρινικές παθήσεις, προβλήματα στον λαιμό, παθήσεις των πνευμόνων, της καρδιάς, των νεύρων και των ματιών.



Στην Ινδία πιστεύουν ότι το μαργαριτάρι φέρνει εσωτερική γαλήνη. Ισως για τον ίδιο το λόγο το προτιμούν ως κόσμημα και στους γάμους που συνήθως φοράει η νύφη.

Στην Ελλάδα λένε ότι τα μαργαριτάρια ειναι τα δάκρυα της Παναγίας. Τα παρομοιάζουν με την αγνότητα και την καθαρή ψυχή.

1 σχόλιο:

καταχωρίστε το σχόλιο σας